Школьнику и Студенту
0 голосов
32 просмотров

1. Біріккен сөзді
табыңдар.

A) еңбек B) қарлығаш C) парыз D) қамқорлық

2. ... тамақты көп жеуге болмайды. Берілген сөйлемдегі көп нүктенің орнына керекті сын есімді қойындар.

A) тәтті B) майлы C) ыстық D) салқын

3. Географиялық атауға байланысты біріккен сөзді табыңдар.

A) тасбақа B) Орынбасар C) Орынсатпақ D) Ақтөбе

4. Дене тәрбиесі қандай қасиетті шыңдайды?

А) шыдамдылық В) жалқаулық C) еріншектік D) шыдамсыздық

5. Көп нүктенің орнына керекті жалғауларды қойыңдар. Таңертең мен ерте тұра... .

A) –пын B) –пін C) –мын D) -мін

6. Көп нүктенің орнына керекті сөзді қойыңдар. Мен бос уақытымда ... барамын.

A) ауылда B) мектептен C) кітапханаға D)саябақта

7. Көп нүктенің орнына керекті жалғауларды қойыңдар. Адам... ең күштісі - ешкім... міндет артпайтыны.

A) -дың, -қа B) -ның, -ге C) -нің, -ға D) -дің, -ке

8. Берілген сұраққа керекті сөзді қойыңдар. (Нені?) көп жеу керек.

A) шырынды B) шайды C) көкөністі D) сорпаны

9. Анатомиялық атауға байланысты біріккен сөзді табыңдар.

A) Қаратөбе B) аққу C) ұлтабар D) қарлығаш

10. Көп нүктенің орнына керекті сөзді қойыңдар. Тез оқығанда көз ... шаршайды екен.

A) көп B) аз C) тез D) сонша

от Начинающий (318 баллов) в категории Қазақ тiлi | 32 просмотров

2 Ответы

0 голосов

1D
2B
3D
4A
5C
6C
7B
8C
9C
10A

от (56 баллов)
0

Я уже нашла ответы правильные

0



3D
4A
5C
6C
7B
8C
9C
10C

0 голосов

2 b

4a
5c
6 c
7b
8c
9c
10c

от (56 баллов)
Здравствуйте! На сайте Otvet-Master.ru собраны ответы и решения на все виды школьных задач и университетских заданий. Воспользуйтесь поиском решений на сайте или задайте свой вопрос онлайн и абсолютно бесплатно.
10,984,878 вопросов
13,471,016 ответов
8,518,553 комментариев
4,909,216 пользователей